SONIA GANDHI

sometimes all you need is to lay down in the grass, look up to the skie and wonder about life

Om du skulle fråga mig vad en andlig upplevelse är så skulle jag svara: antingen dagens första kopp kaffe eller när man fulskrattar riktigt jävla ordentligt.
Skrattar sådär ända från magen, så att du kippar efter luft och nästan kissar på dig. Kaffe och skratt, två av dom bästa sakerna här i livet enligt mig (släng in kärlek och hundar så är listan nästan komplett). Som fotograf ligger självklart vackert ljus med där bland toppkandidaterna också - går igång på allt från magiska solnedgångar till mystiken i en gråspräckt regntung himmel som släpper igenom små strimmor av hopp. Solkatter ger mig inspiration och reflektionerna som bländar oss i snön på vintern får det att spritta i kroppen på mig - och ja, jag inser att det här låter mer och mer som en konstig fetish ju mer jag skriver om det, så jag sätter punkt där. But fear not - jag är normal. Eller ja, någorlunda. Typ. 

Hursomhelst, förra året valde jag att byta ljusförutsättningar och röra mig bort från Svedalas mörka vinterkvällar. Jag satte netflixprenumerationen på paus, tog tjänstledigt & bosatte mig i  Florens. Dels för att göra livsnödvändiga saker som att äta sjuka mängder av pasta och dricka chianti hela dagarna. Men mest för att det var dags att få tummen ur och följa drömmen. Göra en satsning på det jag faktiskt är mest passionerad över - nämligen fotograferandet. Efter ett halvår tillsammans med 4 galna rumskamrater, inspirerande kurser i ämnen som matfotografi och ljusteknik så landade mötte min man upp mig på flygplatsen här hemma. 1 månad senare bestämde jag mig för att låta fotografin ta en större del av mitt liv och jag startade Johanna Levin Photography. 

Som person är jag <tror jag?> lättsam, jag gillar att både tala och lyssna, jag skrattar ofta (och högt!). Mer då?  Jag fuldansar i köket. Äger för många jackor.  Jag är värdelös på matlagning men gör grymma desserter, anser att champagne är mänsklig rättighet och vinkvällar med tjejerna står högst upp på priolistan när jag har en ledig dag.

Jag är gift med L som av oförklarligt nog finner min klumpighet charmig och vi bor tillsammans med mopsen Dagny och har nu blivit så vuxna att vi är med hus sen årsskiftet. Reser så mycket jag kan och har världens bästa musiksmak. När jag inte följer snygga brudpar hack i häl så tjänar jag mitt levebröd på att intervjua folk vilket troligtvis gör mig jobbigt frågvis även på fritiden, men också väldigt van vid att hantera människor som befinner sig i situationer som kanske inte är den mest naturliga - som en arbetsintervju eller att stå framför kameran uppklädd till tänderna ;)

kvinnan bakom kameran